Angleški rek »dance to express, not to impress« nam sporoča, da se lahko s plesom izražamo in povežemo sami s seboj ter tudi s svojimi soplesalci. Pri tem ne stremimo k popolnosti gibanja temveč h komunikaciji skozi glasbo. Z izbranimi slovenskimi ljudskimi plesi prispevamo k ohranjanju našega glasbenega in plesnega izročila, s spoznavanjem plesov drugih narodov pa pripomoremo k razvoju strpnosti, tolerantnosti in medsebojnemu spoštovanju.

Gibanje je govorica telesa in je pomemben dejavnik otrokove komunikacije prav tako kot govorni jezik. S poslušanjem in gibanjem ob glasbi si otrok pridobiva prve izkušnje in znanja o glasbi, kar mu daje osnove za glasbeno rast. Zanj so posebej privlačne glasbeno didaktične igre, skozi katere spoznava glasbeno teoretične zakonitosti, razvija glasbene sposobnosti ter dobiva občutek za kvalitetno glasbo. Poskušamo izbirati takšne igre, ki ne spodbujajo tekmovalnosti, temveč sodelovanje.

Bachovi cvetni plesi v krogu so nastali na osnovi teorije in prakse zdravljenja na osnovi cvetnih esenc, ki ga je odkril angleški zdravnik dr. Edward Bach (1886–1936). Koreografije zanje je sestavila latvijska zdravilka, koreografinja in plesalka Anastasia Geng (1922–2002), ki je intuitivno povezala zdravilne lastnosti posameznih rastlin z arhetipi sporočil izbranih gibov in različnimi oblikami krožnih plesov. Gibanje ima simbolični pomen in se praviloma dogaja na ravni človekove podzavesti. Posamezniku daje vpogled v skrite dele osebnosti ter mu skozi enovito dejavnost telesa, uma in duha omogoča občutiti celovitost svoje osebnosti.

Harmonija plesov za naravo nas povezuje med seboj in hkrati utrjuje vezi, ki jih imamo z materjo Zemljo in vsem Stvarstvom.
Z meditativnim gibanjem prebudimo in poglobimo naše občutenje narave, njenega cikličnega gibanja, se zahvaljujemo za njeno lepoto in se poklonimo ljubečemu Stvarstvu. Zavemo se čudeža življenja in naše ustvarjalne vloge v njem. Naučimo se sobivanja z neusahljivo močjo rojevanja in minevanja.
Glasba za plese in koreografije zanje izvirajo iz različnih koncev sveta, vsi pa imajo enako sporočilo: združevati se v Ljubezni in Svetlobi ter najti pot do Enosti.

Seminar je namenjen posameznikom, ki zaupajo v izročila starodavnih mojstrov zdravljenja z zvokom. Tovrstno preseganje bolezenskih stanj v današnjem času dobiva vse večje razsežnosti predvsem zaradi učinkovitosti metode ter tudi postopka, ki z bogatimi harmonijami himalajskih posod omogoča telesu in duhu, da se umirita. V tako imenovanem alfa stanju smo veliko bolj pripravljeni za sprejemanje zdravilnih frekvenc in odstranjevanje blokad, ki se v nas kopičijo zaradi nenehne izpostavljenosti stresnim situacijam.

Zdravilne lastnosti gongov so poznala že starodavna ljudstva. Predvidevajo, da so se prvič pojavili v bronasti dobi okoli 3000 do 2000 let pred našim štetjem. Danes jih poznajo po vsem svetu, saj pozitivno delujejo na posameznike tako na fizični kot tudi psihični ravni. V kombinaciji s himalajskimi posodami, šamanskimi bobni in drugimi holističnimi glasbili ustvarijo zvočno polje in energetski vrtinec čiščenja blokad, ki povzročajo bolezenska stanja.

zvočne stimulacije za vzpostavljanje psihofizičnega ravnovesja

Usvajanje glasbe skozi ples, gib in body percussion