Loading dogodki

« All dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Terapevtski plesi na osnovi cvetne terapije dr. Edvarda Bacha

26. julija 2019 @ 06:00 - 27. julija 2019 @ 18:00

108€

Program predstavlja novost v smeri uvajanja terapevtskih vidikov vzgoje in izobraževanja na vseh stopnjah (od predšolske do vključno srednješolske). Temelji na novodobnih spoznanjih o vzročno-posledični povezanosti posameznikovih izkušenj in njihovi manifestaciji v življenju. Negativne vidike teh manifestacij je mogoče odpravljati na različne načine, ena od njih so terapevtski plesi na osnovi cvetne terapije dr. Edvarda Bacha. Ob spoznavanju 38 arhetipov negativnih manifestacij osebnosti se učitelji usposobijo za izbiro ustreznih terapevtskih plesov, ki sovpadajo s problemi in vodijo k premagovanju le-teh. Za spoznavanje celovite metode in njene uporabe je potreben 48 urni program, razdeljen v tri module po 16 ur. Vsak modul pa predstavlja zaključeno celoto, zato se lahko vključite tudi v drugi ali tretji modul brez poznavanja plesov prvega.

Udeleženci bodo po programu, študiju ustrezne literature ter evalvaciji usposobljeni za samostojno delo na področju terapevtskih plesov ter za širjenje svojega znanja in izkušenj v svoji skupini ali na učence in druge pedagoge.

Zaradi intenzivnega individualnega dela in sprotne komunikacije skupina naj ne bi  presegala 12 posameznikov. Udeleženci na seminarju usvajajo tehniko terapevtskih krožnih plesov, ki imajo v svetu že pomembno vlogo v vzgojno-izobraževalnem procesu.

 

Cilji programa

Slušatelji bodo spoznali znanstveno delo dr. Edvarda Bacha na področju odkrivanja povezav med duševnimi stanji posameznikov (v našem primeru učencev) in njihovo manifestacijo v vzgojno-izobraževalnem delu. Pridobili bodo znanje in izkušnje v okviru 38-ih arhetipov duševnih neskladij ter jih povezali z arhetipi plesnega terapevtskega izražanja.

Splošni cilji programa se nanašajo na spoznavanje, razumevanje in uporabo novodobnih terapevtskih tehnik na področju gibanja ob glasbi. Namenjeni so uravnovešanju vseh ravni učenčeve osebnosti (telesne, umske in duhovne) s ciljem izboljšanja pedagoške prakse.

Udeleženci bodo spoznali v svetu razvite in uporabljane metode in tehnike na področju glasbene in plesne terapije ter pridobili osnove za uporabo le teh pri svojem vzgojno-izobraževalnem delu.

 

Predavanja in delavnice

V okviru predavanj bodo udeleženci:

  • spoznali in razumeli novodobna odkritja zakonov učenja na osnovi odkrivanja informacijskega polja
  • spoznali univerzalne zakone bivanja, učenja in osebnostne rasti
  • prepoznavali arhetipska sporočila narave
  • spoznali pomen ustvarjalnega izražanja
  • prepoznavali in premagovali osebne ovire in priučene vzorce ravnanja
  • spoznali in prepoznali 38-arhetipov negativnih duševnih stanj na osnovi raziskav dr. Edvarda Bacha

 

 

V okviru delavnic bodo udeleženci:

  • izvajali enostavne krožne plese, ki uravnotežijo vse štiri ravni našega bivanja: telesno, emocionalno, umsko in duhovno
  • odkrivali vzroke za probleme posameznikov in namensko praktično uporabili posamezne terapevtske plese pri pouku

Sodelujoči dobijo video posnetke vseh plesov v okviru skupine, v kateri se izobražujejo ter potrdilo o sodelovanju na posameznem modulu Bachovih cvetnih plesov. Vsak modul je zaokrožena celota in ga lahko samostojno izvedemo.

 

Cena za modul (16  šolskih ur) je 108 evrov.

 

 

Ciljna skupina: ljubitelji plesov v krogu, vzgojitelji, učitelji prvega, drugega in tretjega triletja, učitelji glasbene umetnosti, učitelji nauka o glasbi in glasbene pripravnice, učitelji otrok s posebnimi potrebami

 

V posameznem modulu zaplešemo 13 plesov (vseh skupaj je 39). Spoznamo se tudi s teorijo in prakso cvetne terapije dr. Edvarda Bacha.

Podrobnosti

Začetek:
26. julija 2019 @ 06:00
Zaključek:
27. julija 2019 @ 18:00
Cena:
108€
Kategorija Dogodek:
Dogodek Tags:
, ,

Organizator

Dr. Albinca Pesek
Email
info@albinca.si
Poglej Organizator spletno stran

Prizorišče

Škofljica
Vrečarjeva 15
Škofljica, 1291 Slovenia
+ Google Map