Loading dogodki

« All dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Uporaba himalajski posod za (samo)zdravljenje: prebujanje notranjega zdravilca (3 moduli)

10. julija 2019 - 11. julija 2019

108€

Delo z odraslimi

Seminar je namenjen posameznikom, ki zaupajo v izročila starodavnih mojstrov zdravljenja z zvokom. Tovrstno preseganje bolezenskih stanj v današnjem času dobiva vse večje razsežnosti predvsem zaradi učinkovitosti metode ter tudi postopka, ki z bogatimi harmonijami himalajskih posod omogoča telesu in duhu, da se umirita. V tako imenovanem alfa stanju smo veliko bolj pripravljeni za sprejemanje zdravilnih frekvenc in odstranjevanje blokad, ki se v nas kopičijo zaradi nenehne izpostavljenosti stresnim situacijam.

Na seminarju se boste seznanili s tehnikami, ki omogočajo samozdravljenje ter zdravljenje svojih družinskih članov in prijateljev. Naučili se boste občutiti in poslušati zvočni jezik posod ter jih voditi po in ob telesu.

Delo z otroki

Mnogi starši poročajo o pozitivnih učinkih, ki jih imajo pojoče posode na otroke. Zvok jih očara in spodbuja igrive aktivnosti, fantazijo in ustvarjalnost. Tisti otroci, ki so še kot nerojeni izpostavljeni zvoku posod, kasneje izražajo do tega zvoka veliko ljubezen.

Pri zvočnem ustvarjanju s skledami pri otrocih ni omejitev. Starši, vzgojitelji in učitelji poročajo, kako je igranje na sklede povečalo ne samo kreativnost otrok, temveč tudi njihovo lastno.

Zvočna masaža za otroke

Ko zvočno masažo delamo na otrocih, v glavnem sledimo postopkom, ki jih uporabljamo pri odraslih. Upoštevamo enaka zaporedja postavljanja skled ob telesu in na telo, le časovno je masaža nekoliko krajša.

Zvočna in domišljijska potovanja

Pojoče sklede so idealno sredstvo za zvočna in domišljijska popotovanja. Zvok vas brez težav potopi v spremenjeno stanje zavesti, dovoli vam doživeti fantazijsko potovanje na globlji ravni – kot meditacijo. Sproščujoče, meditativno stanje otroku ponudi zatočišče pred stresom in nemirom. Tako se že v najzgodnejših letih pouči o koristih temeljite relaksacije.

Pojoče sklede v razredu

Za mnoge otroke pomenijo šolske obveznosti pritisk in nesigurnost. Nekateri se ne morejo zbrati in izpolniti šolskih obveznosti. Ti so frustrirani in pogosto postanejo v razredu razdiralni. Starši in učitelji lahko zelo izboljšajo njihovo stanje s pomočjo pojočih skled. Igranje nanje pred preizkusi znanja ima pomirjajoč učinek in pomaga otrokom, da so bolj osrediščeni. Globoki zvoki so pomirjujoči  in vlivajo zaupanje, medtem ko so višji zvoki osvežujoči, povečajo koncentracijo in jasnost misli. Za pripravo učencev na preverjanje znanja so pomembne tudi afirmacije, povezane z zvoki. Zaigramo na skledo, glasno in jasno povemo afirmacijo, otroci jo za nami tiho ponovijo. Poglejmo nekaj sugestij:

  • Počutim se dobro
  • Močan sem.
  • Veselim se testa /spraševanja / preverjanja znanja
  • Potrudil sem bom po svojih najboljših močeh
  • To nalogo lahko opravim

 

Ciljna skupina: ljubitelji dela z zvokom, vzgojitelji, učitelji prvega, drugega in tretjega triletja, učitelji glasbene umetnosti, učitelji nauka o glasbi in glasbene pripravnice, učitelji otrok s posebnimi potrebami

Trajanje posameznega seminarja: 16 ur

Kraj izvedbe: Lavrica pri Ljubljani (ali po dogovoru za skupine iz istega kraja)

Cena: 108 evrov

Podrobnosti

Začetek:
10. julija 2019
Zaključek:
11. julija 2019
Cena:
108€
Kategorija Dogodek:
Dogodek Tags:
,

Organizator

Dr. Albinca Pesek
Email
info@albinca.si
Poglej Organizator spletno stran

Prizorišče

Škofljica
Vrečarjeva 15
Škofljica, 1291 Slovenia
+ Google Map